„Drumul chipsurilor Lay’s”

Lay’s sunt chipsuri din cartofi românești, fără coloranți si conservanți artificiali, naturali 100%. Lay’s colaborează cu fermieri din toată țara pentru a acoperi necesarul anual de cartofi.

Lay’s ajută producătorii să se dezvolte și le recomandă anumite soiuri de cartofi în funcție de zona geografică sau de caracteristicile solului, oferindu-le și sfaturi de îngrijire a terenului pentru o productivitate mai mare.

Cartofii sunt recoltați cu mașini și tractoare inteligente, care ușurează eforturile fermierilor.

După o selecționare foarte atentă a cartofilor, aceștia sunt transportați direct către fabrica Lay’s, unde începe procesul de prelucrare.

Odată ajunși la fabrica Lay’s, cartofii sunt spălați cu apă și o perie specială, coaja este îndepărtată cu un jet puternic de apă, apoi trec printr-un aparat care îi taie automat în felii foarte subțiri, iar în final sunt transferați pe un pat de apă până la cuptor. Întregul proces de transformare al cartofilor în chipsuri durează aproximativ 40 de minute.

Prin intermediul unui scanner inteligent se identifică chipsurile mult prea prăjite sau alte rebuturi și se îndepărtează. Chipsurile care nu îndeplinesc standardele Lay’s sunt strânse în saci și date unor colaboratori pentru a produce biogaz. Astfel, nimic nu se aruncă, totul se transformă.

Cele mai bune chipsuri sunt ambalate în pungi separate pentru fiecare aromă în parte, apoi sunt aranjate în baxuri pentru a putea fi livrate în magazine. O dată la 4 ore, se ia câte o pungă de chipsuri din fiecare sortiment de pe linia de producție și se testează.

Lay’s Rumeniți în Cuptor Lay’s Rumeniți în Cuptor Lay’s Rumeniți în Cuptor